Contacteer ons

E-Relieve

E-Relieve: hoe werkt het?

Last van pijnlijke gewrichten, rug of spieren? Moet je van je arts of rugcoach je zwakkere spieren verstevigen, maar lukt dat niet zonder pijn? Met de E-Relieve-sessies van E-Fit kun je jouw zwakkere spiergroepen pijnloos verstevigen. Een merkbaar verschil al na enkele sessies!

Werk (chronische) pijn en klachten weg

1 op de 5 volwassenen heeft chronische spier- en gewrichtsproblemen. Denk aan rugproblemen, artrose, reuma, trapeziumsyndroom, fybromyalgie, frozen shoulder, migraine, … Bij E-Relieve werken we aan deze chronische pijn.

Na een intakegesprek kiezen we uit twee methodes:

  • E-relieve zonder sporten met E-Fit Beauty & Slim: pijnloze infrarood-spierversteviging met ontlastende, helende werking
  • Rugschool met de E-Fit Infinity: compleet bewegingsplan op maat voor diepgaande versteviging

Bij die methodes werken we met een gespecialiseerde rugjas, soms aangevuld met een broek om zo doelgericht de juiste spieren te verstevigen.

Waaraan werken we in 20 minuten?

  1. Je buik
  2. Je love handles en onderrug
  3. Je zitvlak
  4. Je quadriceps
  5. Je hamstrings
  6. Je armen

E-Fit gratis en vrijblijvend uitproberen?

De gespecialiseerde E-Relieve rugjas maakt komaf met rug-, nek- en schouderklachten

De gespecialiseerde rugjassen met elektropads maken komaf met lage rugpijn, nek- en schouderklachten en andere pijn veroorzaakt door verzwakte of gespannen spieren. De rugjas stimuleert spiercontracties met EMS-impulsen, die de verzwakkingen en overspanningen wegwerken.

Infrarood: heilzaam voor spieren en gewrichten

Met de E-Fit Beauty & Slim worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met EMS en infrarood. Terwijl EMS werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infrarood de spieren geleidelijk aan opwarmen zoals bij intensief sporten. Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren waardoor spanningen verminderen. Die spanning is (vooral bij reuma en fybromyalgie) de oorzaak van pijn.

Onze spieren hebben nood aan zuurstof om te kunnen functioneren. Het pak zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor er meer aanvoer is van meer zuurstofrijk bloed. Infrarood neemt de oorzaak niet weg maar zal het genezingsproces wel ondersteunen. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.

E-Relieve verstevigt je spieren:

trapeziusspieren
brede rugspier
diepe rugspier
binnenheupspieren
biceps en triceps
bovenste en onderste buikspieren

Verstevigende, ontlastende werking

De verstevigende werking van de EMS-impulsen zorgt voor ontlasting op je wervels en tussenwervelschijven. Daarnaast helpt E-Relieve je verkrampte spieren te onstpannen.

Helende gels om je E-Fit plan te ondersteunen

Op basis van je lichaam kun je jouw trainingsprogramma ook thuis ondersteunen met onze E-Fit gels. De helende, pijnverminderende hot en cold relieve gels werken langdurig en zijn perfect ter versterking van je E-Fitprogramma, maar kunnen ook losstaand gebruikt worden.